Ideale pentru spiridusii Mosului.
Se pune, untura, galbenusurile si zeama de lamaie. Se amesteca. Se adauga smantana, faina, sarea si se framanta. Aluatul rezultat se imparte in 3 parti. Fiecare parte se intinde cat de subtire este posibil, si se unge cu untura topita ( cam2 linguri pe bucata), dupa care se ruleaza si se da la rece. Se scoate o rulada, se taie de un deget, iar cu taietura se pune in faina si se apasa cu dosul palmei pana se formeaza o placintica. Aceasta se intinde cu sucitorul si se umple dupa cum se doreste, cu gem de prune, rahat sau cu unca amestecata cu gem de macese. Se procedeaza la fel cu fiecare bucata in parte, apoi se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute fiecare tava. Cand sunt reci, se pudreaza cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii