Drojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si se lasa la crescut o ora
Drojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si se lasa la crescut o ora. Apoi se imparte in 28-30 de bucatele, care se intind pe lung si se ung cu ulei. Se ruleaza bucatile si li se da forma de cornulet. Se ung deasupra cu un galbenus si se presara cu chimen si sare. Se pun la copt, in cuptor, la foc mediu.
Se servesc calde, cu bere.
Alte retete culinare:
Chec pufos
Placinta de dovleac
Papanasi fierti
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaNu am prea multe sa va zic de aceata prajitura decat ca e un desert perfect de weekend cu ingrediente la indemana tuturor. Un...
Prajitura cu budinca si fructeDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii