Se taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou, otet, apa si sare se fram
Se taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou, otet, apa si sare se framanta un aluat, apoi acesta se bate de planseta, pana face basici. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie de 1 cm si se pune in mijloc margarina. Se impacheteaza in aluat, se bate cu facaletul, se intinde din nou si se impatureste invers. Se repeta operatia de 3 ori. Dupa fiecare impachetare, aluatul se da la rece. Se intinde o foaie de 5 mm, se taie cu cutitul patrate de 10x10 cm si se pune in mijlocul fiecaruia o lingurita de gem. Se ruleaza patratele in forma de cornuri, se pun pe tava netapetata si se coc la foc iute timp de 35 de minute.
Se pudreaza cu zahar.
Alte retete recomandate:
Cornulete de post
Cornulete cu nuca
Prajitura cu gem de caise
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseAceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!
Ciorba de porc cu legumeIubim pestele, de aceea se gaseste destul de des, de cateva ori pa saptamana, in meniul familiei mele. Puteti urmari reteta...
Macrou cu legume la cuptor (reteta video)Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii