Cornuri cu gem

Se taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou, otet, apa si sare se fram

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 240 g margarina
  • 100 ml apa
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • 200 g gem de fructe (caise
  • visine
  • prune)
  • vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Se taie margarina in bucati, se amesteca cu 60 g faina, se da forma de dreptunghi si se da la rece. Din restul de faina, ou, otet, apa si sare se framanta un aluat, apoi acesta se bate de planseta, pana face basici. Se lasa 20 de minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie de 1 cm si se pune in mijloc margarina. Se impacheteaza in aluat, se bate cu facaletul, se intinde din nou si se impatureste invers. Se repeta operatia de 3 ori. Dupa fiecare impachetare, aluatul se da la rece. Se intinde o foaie de 5 mm, se taie cu cutitul patrate de 10x10 cm si se pune in mijlocul fiecaruia o lingurita de gem. Se ruleaza patratele in forma de cornuri, se pun pe tava netapetata si se coc la foc iute timp de 35 de minute.
Se pudreaza cu zahar.

Alte retete recomandate:

Cornulete de post

Cornulete cu nuca

Prajitura cu gem de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori