Covrigi cu lamiie.

Untul moale se freaca doua minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamiie rasa, 4 linguri zeama de lamiie si sare. Se amesteca bine apo

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 gr. faina
  • 50 gr.unt
  • 100 gr.zahar
  • 50 gr.nuci macinate
  • coaja rasa de la o lamiie
  • zeama de la o lamiie
  • o virf de cutit sare

Mod de preparare

Untul moale se freaca doua minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamiie rasa, 4 linguri zeama de lamiie si sare. Se amesteca bine apoi se pune faina amestecata cu nucile macinate.

Se da la rece 1 ora. Se ia apoi din coca cite o bucatica se suceste pe masa presarata cu putina faina in suluri ca macaroanele de groase. Se taie in lungime de 8-10 cm si se rasucesc in forma de 8. Se asaza in tava si se coc la foc moale, sa ramina albe, circa 15 min.

Se trec fierbinti prin zahar vanilat. Au gust acrisor si cu cit stau mai mult se fragezesc si sint mai bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori