Covrigi cu lamiie.

Untul moale se freaca doua minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamiie rasa, 4 linguri zeama de lamiie si sare. Se amesteca bine apo

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160 gr. faina
  • 50 gr.unt
  • 100 gr.zahar
  • 50 gr.nuci macinate
  • coaja rasa de la o lamiie
  • zeama de la o lamiie
  • o virf de cutit sare

Mod de preparare

Untul moale se freaca doua minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamiie rasa, 4 linguri zeama de lamiie si sare. Se amesteca bine apoi se pune faina amestecata cu nucile macinate.

Se da la rece 1 ora. Se ia apoi din coca cite o bucatica se suceste pe masa presarata cu putina faina in suluri ca macaroanele de groase. Se taie in lungime de 8-10 cm si se rasucesc in forma de 8. Se asaza in tava si se coc la foc moale, sa ramina albe, circa 15 min.

Se trec fierbinti prin zahar vanilat. Au gust acrisor si cu cit stau mai mult se fragezesc si sint mai bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc