Fursecuri

Drojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se da forma rotunda si se l

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 250 g margarina
  • 2 linguri zahar pudra
  • 20 g drojdie
  • 4 oua
  • 500 g zahar
  • 150 g nuci

Mod de preparare

Drojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se da forma rotunda si se lasa o jumatate de ora la odihna.

Cele 4 albusuri se bat spuma tare cu zaharul praf. Se intinde aluatul pentru blat, se unnge fiecare cu spuma tare de albusuri. Se presara cu nucile macinate, se ruleaza, apoi se taie fiecare rulou in felii de grosimea degetului. Melcii obtinuti se asaza la distanta intre ei, ca sa creasca, intr-o tava unsa cu unt. Se pun la cuptor.
Alte dulciuri retete recomandate

Prajitura cu mere

Placinta cu mere

Prajitura cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc