Drojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se da forma rotunda si se l
Drojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se da forma rotunda si se lasa o jumatate de ora la odihna.
Cele 4 albusuri se bat spuma tare cu zaharul praf. Se intinde aluatul pentru blat, se unnge fiecare cu spuma tare de albusuri. Se presara cu nucile macinate, se ruleaza, apoi se taie fiecare rulou in felii de grosimea degetului. Melcii obtinuti se asaza la distanta intre ei, ca sa creasca, intr-o tava unsa cu unt. Se pun la cuptor.
Alte dulciuri retete recomandate
Prajitura cu mere
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaPrajiturica asta este putin spus senzationala! Crema este foarte racoritoare, pufoasa, perfecta pentru orice tip de tort, am...
Prajitura cu mousse de mascarpone si ciocolata alba
Comentarii