Fursecuri cu dulceata

Aceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.

Portii
5
Timp pregatire
900 minute
Timp coacere
900 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu dulceata

Ingrediente

  • 130 g făină
  • 113 g unt la temperatura camerei
  • 1 ou mare separat
  • 50 g zahăr tos
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 1/8 linguriță sare
  • 80 g amestec de nucă
  • migdale
  • 100 g dulceață de căpșuni/zmeură

Mod de preparare

1. Preincălzim cuptorul la 180 grade C.

2. Mixăm untul cu zahărul până când obținem un amestec cremos și deschis la culoare(4-5 minute). Apoi adăugăm gălbenușul de ou și mixăm 1 minut.

3. Combinăm făina cu sarea după care adăugăm câte o lingură peste amestecul de unt. Amestecăm până când făina este încorporată perfect. Dacă aluatul obținut este prea moale și nu poate fi modelat, îl introducem în frigider 20 de minute.

4. Prăjim amestecul de nuci și migdale, după care mărunțim totul cu ajutorul unui robot de bucătărie.

5. Formăm bile cu diametrul de 3cm. Dăm fiecare bilă prin albuș și apoi prin nucile măcinate.

6. Așezăm bilele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt după care le presăm cu degetul mare astfel încât să formăm o adâncitură. În acestă adâncitură punem 1-2 lingurițe de dulceață.

7. Dăm fursecurile la cuptor pentru 12-15 minute. După ce le scoatem din cuptor, le lăsăm la răcit în tavă 5 minute.

Din cantitățile date vă ies în jur de 10 bucăți.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de fasole in bol de paine
1
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
2
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
3
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Supa crema de brocoli
4
Supe de legume

Supa crema de brocoli

Supa de broccoli de azi a iesit una fantastica. Ca sa exclud monotonia am adaugat crutoane si seminte de dovleac pentru a...

Supa crema de brocoli
Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu
5
Aperitive cu legume

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu

Imi place sa pregatesc dovleci in fel si chip si avand multi anul acesta in gradina am inceput sa fac diverse combinatii . Am...

Chiftelute de dovlecel cu cartofi dulci si tofu
Parteneri
Ciorba radauteana
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

O ciorba foarte buna!

Ciorba radauteana
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia