Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem este un desert delicios si rapid de preparat. Fursecurile cu gem sunt perfecte pentru perioada Craciunului dar si pentru momentele cand iti doresti ceva dulce minunat. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de faina, zahar,oua, alune de padure, unt si gem de fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cu gem

Ingrediente

  • 140g faina pentru prajituri
  • 50g alune de padure
  • 110g unt
  • 50g zahar
  • 1 ou
  • 1 varf cutit praf de copt
  • gem de coacaze rosii
  • gem de caise

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 170 C, punem alunele de padure intr-o tava si le dam la cuptor pentru cateva minute, pana incep sa capete o aroma placuta. Le punem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-au racit, le maruntim in robotul de bucatarie.
Intr-un castron mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, apoi adaugam oul, si alunele macinate. La sfarsit adaugam si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut il strangem intr-o folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Din aluatul rece rupem bucati si formam bilute de marimea unei nuci. Cu ajutorul cozii unei linguri facem o gaurica in bilutele de aluat. Le dam la cuptor pentru 15 minute. Le lasam sa se raceasca.


Incalzim pentru un minut fiecare tip de gem si umplem fursecurile alternativ. Le mai lasam pana se intareste gemul, le pudram cu zahar si apoi se pot servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta
Bucataras.RO

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta

Prajitura cu zmeura si crema de ciocolata cu menta
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!