Fursecuri cu gem este un desert delicios si rapid de preparat. Fursecurile cu gem sunt perfecte pentru perioada Craciunului dar si pentru momentele cand iti doresti ceva dulce minunat. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de faina, zahar,oua, alune de padure, unt si gem de fructe
Incingem cuptorul la 170 C, punem alunele de padure intr-o tava si le dam la cuptor pentru cateva minute, pana incep sa capete o aroma placuta. Le punem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-au racit, le maruntim in robotul de bucatarie.
Intr-un castron mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, apoi adaugam oul, si alunele macinate. La sfarsit adaugam si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut il strangem intr-o folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Din aluatul rece rupem bucati si formam bilute de marimea unei nuci. Cu ajutorul cozii unei linguri facem o gaurica in bilutele de aluat. Le dam la cuptor pentru 15 minute. Le lasam sa se raceasca.
Incalzim pentru un minut fiecare tip de gem si umplem fursecurile alternativ. Le mai lasam pana se intareste gemul, le pudram cu zahar si apoi se pot servi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii