Fursecuri cu gem

Fursecuri cu gem este un desert delicios si rapid de preparat. Fursecurile cu gem sunt perfecte pentru perioada Craciunului dar si pentru momentele cand iti doresti ceva dulce minunat. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie de faina, zahar,oua, alune de padure, unt si gem de fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cu gem

Ingrediente

  • 140g faina pentru prajituri
  • 50g alune de padure
  • 110g unt
  • 50g zahar
  • 1 ou
  • 1 varf cutit praf de copt
  • gem de coacaze rosii
  • gem de caise

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 170 C, punem alunele de padure intr-o tava si le dam la cuptor pentru cateva minute, pana incep sa capete o aroma placuta. Le punem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-au racit, le maruntim in robotul de bucatarie.
Intr-un castron mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, apoi adaugam oul, si alunele macinate. La sfarsit adaugam si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut il strangem intr-o folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Din aluatul rece rupem bucati si formam bilute de marimea unei nuci. Cu ajutorul cozii unei linguri facem o gaurica in bilutele de aluat. Le dam la cuptor pentru 15 minute. Le lasam sa se raceasca.


Incalzim pentru un minut fiecare tip de gem si umplem fursecurile alternativ. Le mai lasam pana se intareste gemul, le pudram cu zahar si apoi se pot servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia