Faina se amesteca cu untul moale, un praf de sare, coaja de lamaie, doua galbenusuri si bicarbonatul stins cu o lingura de otet. Se framanta bine alua
Faina se amesteca cu untul moale, un praf de sare, coaja de lamaie, doua galbenusuri si bicarbonatul stins cu o lingura de otet. Se framanta bine aluatul, apoi se intinde o foaie groasa de 1 cm si se pune in tava neunsa, la foc mare. Se coace doar pe jumatate, apoi se scoate tava din cuptor, se unge foaia de aluat cu marmelada de caise si se acopera cu o glazura preparata anterior. Pentru glazura se amesteca patru albusuri batute spuma tare impreuna cu nucile macinate. Se lasa crema pe foc mic, amestecand continuu. Se adauga faina in ploaie peste albus si lasa la fiert cateva minute. Se toarna glazura peste aluat si se introduce din nou tava in cuptor. Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Gogosi
Galuste cu prune
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii