Faina se amesteca cu untul moale, un praf de sare, coaja de lamaie, doua galbenusuri si bicarbonatul stins cu o lingura de otet. Se framanta bine alua
Faina se amesteca cu untul moale, un praf de sare, coaja de lamaie, doua galbenusuri si bicarbonatul stins cu o lingura de otet. Se framanta bine aluatul, apoi se intinde o foaie groasa de 1 cm si se pune in tava neunsa, la foc mare. Se coace doar pe jumatate, apoi se scoate tava din cuptor, se unge foaia de aluat cu marmelada de caise si se acopera cu o glazura preparata anterior. Pentru glazura se amesteca patru albusuri batute spuma tare impreuna cu nucile macinate. Se lasa crema pe foc mic, amestecand continuu. Se adauga faina in ploaie peste albus si lasa la fiert cateva minute. Se toarna glazura peste aluat si se introduce din nou tava in cuptor. Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie diferite forme geometrice.
Alte retete de dulciuri:
Turta dulce
Gogosi
Galuste cu prune

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii