Fursecuri cu miere, lamiie si migdale

Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr. miere
  • 600 gr. faina
  • 400 gr. migdale sau nuci macinate
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • coaja de la o lamiie
  • 160 gr. unt
  • 1 paharel rom
  • 1 lingura apa
  • 1 lingurita de amoniac praf

Mod de preparare

Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede cu lingura pina se raceste putin, astfel ca sa se poata framinta cu mina pina se raceste complet. Se adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura de apa, coaja de lamiie, zaharul vanilat, se framinta putin, apoi se pune untul usor incalzit si se mai framinta timp de 10-15 minute. Aluatul trebuie sa fie moale. Se acopera cu un servet si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie diferite forme (cu ajutorul formelor speciale). Se asaza pe o tava de copt unsa cu unt, la distanta de 1 cm si jumatate ca sa aiba loc sa creasca. Se pune la cuptor la foc potrivit pina se rumenesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori