Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca
Se pune mierea la foc lasind sa dea un clocot. Se trece printr-o sita deasa sau printr-un tifon, se toarna peste faina pusa pe planseta si se amesteca repede cu lingura pina se raceste putin, astfel ca sa se poata framinta cu mina pina se raceste complet. Se adauga amoniacul dizolvat intr-o lingura de apa, coaja de lamiie, zaharul vanilat, se framinta putin, apoi se pune untul usor incalzit si se mai framinta timp de 10-15 minute. Aluatul trebuie sa fie moale. Se acopera cu un servet si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca. Se intinde o foaie groasa de 1 cm si se taie diferite forme (cu ajutorul formelor speciale). Se asaza pe o tava de copt unsa cu unt, la distanta de 1 cm si jumatate ca sa aiba loc sa creasca. Se pune la cuptor la foc potrivit pina se rumenesc.
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatPentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac...
Sandviciuri cu preparate din carne și murăturiPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postUn desert racoros,parfumat si usor de preparat!
Burlanase cu crema fina de ouGust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Placinta cu dovleacIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii