Islerele sunt o reteta de biscuiti fragezi de casa, biscuiti care in general se prepara cu dulceata. Dar islerele pot fi umplute si cu o delicioasa crema de cacao pe care va invit s-o incercati.
Oul se spumeaza cu zaharul, untul, sarea, nucile se adauga faina si praful de copt se amesteca bine si se da o ora la frigider.
Dupa o ora se imtinde o foaie cu grosimea de 5 mm si se taie cercuri cu diametrul de 5 cm, se coc la 200� timp de 15-20 minute.
Crema. ouale se spumeaza cu zaharul pe abur pana cand devin ca o smantana se adauga ciocolata topita se lasa sa se raceasca. Untul se freaca spuma se adauga cacao( eu am pus si putin rom) si crema de galbenuse cate o lingura si se amesteca incontinu.
Se lipesc cate doi biscuiti cu crema, se pune un strat de aprox 6 mm de crema intr-e biscuiti pt ca biscuitit trag umezeala din crema si a doua zi se vor umfla putin iar stratul de crema se va reduce putin.
Eu am pus crema intr-e biscuiti cu ajutorul spritului si a mers mai repede, a aratat mai frumos. Dupa ce s-a zvantat ciocolata eu am pus Islerele in frigider sa se intareasca mai bine crema.
Reteta de islere a fost propusa de Cali pe forum culinar.
Serviti Islerele oricand va e pofta de ceva bun. Puteti umple islerele si cu dulceata.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii