Islere

Islerele sunt o reteta de biscuiti fragezi de casa, biscuiti care in general se prepara cu dulceata. Dar islerele pot fi umplute si cu o delicioasa crema de cacao pe care va invit s-o incercati.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Islere

Ingrediente

  • Aluat pt biscuiti:
  • 250g faina
  • 100g nuci macinate
  • 100g zahar
  • un ou
  • 200g unt
  • o lingurita praf de copt
  • putina sare
  •  
  • Crema:
  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 100g ciocolata amaruie
  • 150g unt
  • 2 linguri cacao
  •  
  • Glazura de ciocolata pt ornat 150g
  •  
  •  

Mod de preparare

Oul se spumeaza cu zaharul, untul, sarea, nucile se adauga faina si praful de copt se amesteca bine si se da o ora la frigider.
Dupa o ora se imtinde o foaie cu grosimea de 5 mm si se taie cercuri cu diametrul de 5 cm, se coc la 200� timp de 15-20 minute.

Crema. ouale se spumeaza cu zaharul pe abur pana cand devin ca o smantana se adauga ciocolata topita se lasa sa se raceasca. Untul se freaca spuma se adauga cacao( eu am pus si putin rom) si crema de galbenuse cate o lingura si se amesteca incontinu.

Se lipesc cate doi biscuiti cu crema, se pune un strat de aprox 6 mm de crema intr-e biscuiti pt ca biscuitit trag umezeala din crema si a doua zi se vor umfla putin iar stratul de crema se va reduce putin.

Eu am pus crema intr-e biscuiti cu ajutorul spritului si a mers mai repede, a aratat mai frumos. Dupa ce s-a zvantat ciocolata eu am pus Islerele in frigider sa se intareasca mai bine crema.

Reteta de islere a fost propusa de Cali pe forum culinar.


Serviti Islerele oricand va e pofta de ceva bun. Puteti umple islerele si cu dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Prajitura Regina Maria
3
Prajituri

Prajitura Regina Maria

Prajitura Regina Maria este o delicioasa prajitura de casa cu crema fina, cu 2 tipuri de blat, unul fiind cu nuca de cocos....

Prajitura Regina Maria
Iahnie de fasole cu ciolan
4
Mancaruri cu carne

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Prajitura DELICIU
5
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Parteneri
Pizza al tonno
Bucataras.RO

Pizza al tonno

Pizza cu ton se face de obicei cu ceapa, dar cum eu nu ma impac bine cu ceapa, am schimbat putin cu porumb si ardei. Este...

Pizza al tonno
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori