Prepararea mintartelor Se amesteca toate ingredientele si rezulta un aluat elastic. Se intinde aluatul, cu sucitotul si se decupeaza cercuri cu un
Prepararea mintartelor
Se amesteca toate ingredientele si rezulta un aluat elastic. Se intinde aluatul, cu sucitotul si se decupeaza cercuri cu un pahar. Se pune fiecare bucata intr-o forma de muffin si se preseaza usor pe peretii si fundul formei. Se da la rece cam jumatate de ora. Se scoate din frigider si se pune in cuptorul incalzit (160 gr), pana se coace.
Budinca de vanilie
Intr-o cratita se pune apa la clocotit. Separat, intr-un vas, se mixeaza ouale (intregi) cu fructoza, pana isi maresc volumul si se ingroasa compozitia.
Se adauga, mixand in continuare, in fir subtire smantana dulce (lichida). Acest vas, se aseaza (cu fundul) in apa care clocoteste in clocote mici si se mixeaza (viteza medie) pana ce compozitia capata consistenta unei maioneze (cam 10 min). Se scoate din vasul cu apa clocotita. Se pune fiola esenta de vanilie (dr. Oetker). Se da la rece cel putin o ora.
Se umple minitartele cu crema de vanilie(eu am mai avut cateva boabe de afine si zmeura pentru ornat).
Pofta buna!
Reteta Mini tarte cu crema de vanilie a fost propusa de Sheng pe forum culinar.ro
Alte retete de tarta recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseI se spune cordon rosu datorita umpluturii de ardei rosu si rosie;probabil in restaurantele din Franta sunt mai cu aspect dar...
Cordon rougePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii