Mucenicii muntenesti sunt mici si uscati in cuptor, apoi fierti in apa cu zahar, presarati cu nuca si scortisoara, simbolizand lacul in care au fost aruncati Sfintii Mucenici
Ai nevoie de 500g mucenici uscati, 4 l apa, 400 g zahar, cate o lingurita esenta de rom si vanilie, un pliculet zahar vanilat, cate o lingurita de coaja rasa de lamaie si de portocala, nuca macinata mai mare si scortisoara pentru servire.
Se prepara foarte simplu, hai sa vezi! Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute.
Opreste focul, pune capacul la oala si lasa-i sa se umfle si sa sa se raceasca de tot. Adauga la final coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de rom si de vanilie si zaharul vanilat. Cel mai bine este sa pui nuca si scortisoara in momentul servirii direct in bol. Astfel, siropul nu devine amar, iar nuca va ramane crocanta.
Incearca si tu aceasta reteta in martie, la Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii