Untul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand si la urma faina. Se ame
Untul se freaca spuma 2 minute cu 50 g de zahar pudra, zaharul vanilinat si sarea, apoi se adauga cele 3 galbenusuri pe rand si la urma faina. Se amesteca toate fara sa se framante, apoi se da la rece sa se intareasca (aproximativ 30 min). Se intinde o foaie de 0,5 cm grosime, se taie forme rotunde cu paharul de lichior trecut mereu prin faina sa nu se lipeasca aluatul de el.
Pentru glazura: se bate un albus cu zahaul pudra si zeama de lamaie pana devine ca o smantana groasa. Se pun rondelele in tava tapetata cu hartie pentru copt, se ung apoi rondelele cu glazura punand cu lingurita cate putin deasupra fiecareia. Se dau la cuptor si se coc la foc foarte mic ca sa ramana culoarea deschisa. Cand sunt reci se lipesc cate doua cu gem.
Se servesc la desert.
Alte retete de prajituri recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneStiu,stiu, e luni si e nebunie si stres si toate cele dar imi permit sa va ajut sa priviti saptamana aceasta cu ochi mai...
Ramen pizzaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii