Retete de iarna
Din ingredientele de aluat, se face un aluat fraged. Se fac bilute mici pentru a le putea pune in forma. Ies cam 160-170 de jumatati de nuci.
Pentru crema maruntim biscuitii, adaugam nuca prajita si macinata (pentru un gust mai bun o prajesti putin), esenta de rom, zaharul pudra, cacaua, ciocolata topita si laptele la final. Se amesteca bine pana iese o crema cremoasa.
Bilutele se pun in forma de nuci si se fac pe ochiul de la aragaz. Cam in 2 minute se face o tura. Dupa ce facem cojile de nuci, le umplem cu crema si le pudram cu zahar pudra. Aceste coji le putem face si aparatul de facut nuci (vezi poze).
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzImi doream de ceva timp sa pregatesc acest tort, mai ales ca eu sunt o mare fana a eclerelor! Acum a fost o ocazie buna sa il...
Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea
Comentarii