Pesmeti cu unt

Se face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se intinde o foaie cam de jumatat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat
  • 150 gr. zahar
  • 2 oua
  • putina coaja rasa de lamaie
  • zahar
  • nuci sau migdale

Mod de preparare

Se face un aluat din 350 gr. faina. 250 gr. unt proaspat, 150 gr. zahar, 2 galbenusuri, putina coaja rasa de lamaie. Se intinde o foaie cam de jumatate cm. groasa si se taie cu diferite forme. Se ung cu albus frecat, cu putin zahar, astfel ca sa nu fie spumos, si se presara cu nuci sau migdale tocate marunt. Se aseaza in tava, se coc la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc