Se bat albusurile spuma, linga o sursa de caldura, cind sint tepene se baga in ploaie zaharul, se mai bat nitel, tot linga foc, se adauga aromele. Ci
Se bat albusurile spuma, linga o sursa de caldura, cind sint tepene se baga in ploaie zaharul, se mai bat nitel, tot linga foc, se adauga aromele.
Cind albusurile formeaza virfuri care nu mai cad, se introduce incet nuca, care se incorporeaza usor, cu spatula.
Cu o lingura se pun gramajoare pe hirtie de copt, cu spatii intre ele, pentru ca fiind de fapt o bezea, ele vor creste. Se coc in cuptor incins la max 150 C ca sa nu se inchida la culoare. Ele se vor maroni oricum de la nuca.
Cand sint gata se scot de pe hirtie cit sint inca calde, ca se desprind cel mai usor. Daca cumva nu le puteti desprinde se uda usor hirtia de copt pe spate, si ies singure.
Se lasa la racit pe un gratar. Sint foarte moi si pufoase, si ramin asa si a doua zi.
Pofta buna!
Reteta Picromigdale a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro
Alte retete cu pricomigdale gasiti aici:
Pricomigdale,
Pricomigdale cu ciocolata,
Tarta Amaretto
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii