Picromigdale, rapid, ieftin si gustos

Se bat albusurile spuma, linga o sursa de caldura, cind sint tepene se baga in ploaie zaharul, se mai bat nitel, tot linga foc, se adauga aromele. Ci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Picromigdale, rapid, ieftin si gustos

Ingrediente

  • 350 gr nuca
  • macinata mai mare
  • 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • esenta de migdale
  • coaja de lamiie

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma, linga o sursa de caldura, cind sint tepene se baga in ploaie zaharul, se mai bat nitel, tot linga foc, se adauga aromele.

Cind albusurile formeaza virfuri care nu mai cad, se introduce incet nuca, care se incorporeaza usor, cu spatula.

Cu o lingura se pun gramajoare pe hirtie de copt, cu spatii intre ele, pentru ca fiind de fapt o bezea, ele vor creste. Se coc in cuptor incins la max 150 C ca sa nu se inchida la culoare. Ele se vor maroni oricum de la nuca.

Cand sint gata se scot de pe hirtie cit sint inca calde, ca se desprind cel mai usor. Daca cumva nu le puteti desprinde se uda usor hirtia de copt pe spate, si ies singure.

Se lasa la racit pe un gratar. Sint foarte moi si pufoase, si ramin asa si a doua zi.
Pofta buna!

Reteta Picromigdale a fost propusa de raluca elena pe forum culinar.ro

Alte retete cu pricomigdale gasiti aici:

Pricomigdale,

Pricomigdale cu ciocolata,

Tarta Amaretto

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori