Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Portii
20
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
140 minute
Complexitate
ridicata
Piersicute

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • faina cat cuprinde(cca 600 g)
  • 150 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un plic amoniac
  • un praf de sare
  • Crema:
  • un pachet unt 82% grasime
  • 30 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom (dupa gust)
  • jumatate din scobitura de la piersicute
  • Décor:
  • colorant verde
  • colorant rosu
  • zahar tos
  • 200 ml fanta
  • frunze de mandarin

Mod de preparare

Aluat Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare. Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici (10 g), pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta intre ele pentru ca vor creste.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la foc potrivit pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc se scobesc usor cu un cutit. Crema Intr-o craticioara amestecam cacaoa cu zaharul,adaugam apa si galbenusurile. Amestecam cu telul ,apoi punem craticioara pe foc mic si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. O dam deoparte si o lasam la racit .

Mixam untul pana devine pufos ca o crema si adaugam cate putin din compozitia racita de cacao. La sfarsit adaugam jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.


Asamblare:

Umplem bilutele cu crema si le unim cate doua. Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. La fel dizolvam si colorantul rosu in alt castronel. Luam piersicuta si o trecem jumatate prin culoarea verde si jumatate prin culoarea rosie, apoi o tavalim prin zahar tos si o ornam cu frunze de mandarin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide