Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie. Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2
Daca vreti sa faceti piscoturile astea, va anunt ca trebuie neaparat sa aveti cantar de bucatarie.
Separati galbenusurile de albusuri, si puneti in 2 castroane Galbenusurile cu 160 gr zahar pudra si albusurile cu 120 gr zahar pudra.
Bateti-le bine (cu mixerul), pe fiecare separat (eu am mixat intai albusurile cu zaharul, apoi am mutat mixerul in castronul cu galbenusuri si zahar.
Intr-un castron mai mare mutam cele 2 compozitii impreuna
mixam bine de tot.
Si pe urma scria in reteta sa pui cu spritul , bastoane din compozitie, de 8 cm... mie nu mi-a placut ideea asa ca am pregatit in plus: nuci rupte bucati( cu mana), cam un pahar mare si o ciocolata neagra de 100 gr.
Am rasturnat toata compozitia finala intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt, si pe deasupra am imprastiat peste tot nuci.
Am bagat tava la cuptor pt 20-25 min. la 175 grade. Va dati seama ca e gata cand devine auriu aluatul si evident verificati cu o scobitoare.
Scoateti foaia afara, o taiati, mutati bucatile taiate pe niste folii de aluminiu sau hartie, etc
Dupa ce topiti ciocolata la bain-marie, o puneti intr-un sprit, punga, si treceti frumos si elegant peste piscoturi.
Pofta buna!
Reteta Piscoturi a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete cu piscoturi : Prajitura musuroi
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseBougatsa este o delicioasă plăcintă grecească, umplută cu o cremă delicioasă de griș. Pentru această Bougatsa -...
Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de grișPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii