Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in putin lapte, ouale, laptele, sarea si chimenul pisat. Se framanta bine aluatul si se lasa la crescut. Se int
Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in putin lapte, ouale, laptele, sarea si chimenul pisat. Se framanta bine aluatul si se lasa la crescut. Se intinde apoi o foaie groasa, se unge cu unt si se impatureste, dupa care se repeta operatie de 3-4 ori, lasand aluatul la rece cate 15-20 de minute, dupa fiecare impachetare. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1 cm si se taie cu gura unui pahar rondele. Se ung rondele cu ou batut si se pun la copt, la foc mediu, intr-o tava unsa cu ulei.
Se servesc cu bere sau ceai.
Alte retete:
Ciuperci umplute
Placinta cu mere
Turta dulce

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii