Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pina ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamiie, esenta de vanilie si sc
Se freaca bine zaharul pudra cu oul, pina ce amestecul se albeste. Intr-un alt castron se amesteca migdalele, coaja de lamiie, esenta de vanilie si scortisoara si se incorporeaza putin cite putin in crema de ou si zahar. Se obtine astfel un aluat care apoi se framinta (in castron) circa cinci minute, pina ce devine neted. Se acopera cu un servet si se pune deoparte. Se-ncinge cuptorul la 180 grade C. Se scoate aluatul din castron si se formeaza - pe planseta infainata - un sul lung si gros de circa 4 cm. Acesta se taie in bucati si din fiecare bucata se face - cu palmele unse - o sfera, care apoi se apasa bine, formindu-se cercuri cu diametrul de 4 cm. Se asaza pe o tava unsa, lasind spatiu suficient intre ele sa creasca. Se pudreaza cu zahar, se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute (pina ce se rumenesc). Cind sint coapte, se scot din tava si se lasa pe un gratar sa se raceasca.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii