1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min. 2. Se topeste 75 g unt intr-o cratita, se ad
1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min.
2. Se topeste 75 g unt intr-o cratita, se adauga laptele si se incalzeste pe aragaz(nu trebuie sa fie fierbinte).
3. Se amesteca mixtura de drojdie, cele doua linguri de zahar ramase, mixtura de unt, 450 g faina si sarea pina cind se combina bine, dupa care se adauga faina ramasa (450-500g) si se amesteca bine pina se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios si elastic si se aduna in finalul framintarii aluatul in forma de minge.
4. Se unge cu unt un lighean si se pune mingea de aluat in el la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti, lasindu-se la crescut aprox. 1 ora(sau pina aluatul isi dubleaza volumul).
5. Se unge cu unt o tava, se imparte aluatul in 20 de bucati egale , se formeaza mingi rotunde si se pun in tava unsa cu unt.
6. Se aranjaza mingile in rinduri de 5 bucati pe rind si se lasa in tava sa creasca aprox. 45 min (sau pina mingile si-au dublat volumul, dupa care, cu muchia unei rigle sau a unui cutit se cresteaza rolurile la suprafata, pe diagonala si se mai lasa inca 15 minute sa mai creasca.
7. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C (375-400 f), se topeste untul ramas si se ung rolurile cu acesta, se introduce tava in cuptor si se coc in mijlocul cuptorului pina acestea capata o culoare galben-aurie (aprox. 25 min).
8. Se scot si se lasa in tava sa se racoreasca.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciM-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-icre-cu-ceapa-92002.html
Salata de icre cu paineIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii