Rulouri Parker

1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min. 2. Se topeste 75 g unt intr-o cratita, se ad

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri apa calda
  • 3 lingurizahar
  • 2 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 100 g unt nesarat
  • 235 ml lapte
  • 850-900 g faina
  • 11/2 lingurita sare

Mod de preparare

1. Se amesteca impreuna apa, 1 lingura zahar si drojdia intr-un castronel si se lasa la cald, 10-15 min.

2. Se topeste 75 g unt intr-o cratita, se adauga laptele si se incalzeste pe aragaz(nu trebuie sa fie fierbinte).

3. Se amesteca mixtura de drojdie, cele doua linguri de zahar ramase, mixtura de unt, 450 g faina si sarea pina cind se combina bine, dupa care se adauga faina ramasa (450-500g) si se amesteca bine pina se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios si elastic si se aduna in finalul framintarii aluatul in forma de minge.

4. Se unge cu unt un lighean si se pune mingea de aluat in el la crescut, intr-un loc cald, ferit de curenti, lasindu-se la crescut aprox. 1 ora(sau pina aluatul isi dubleaza volumul).

5. Se unge cu unt o tava, se imparte aluatul in 20 de bucati egale , se formeaza mingi rotunde si se pun in tava unsa cu unt.

6. Se aranjaza mingile in rinduri de 5 bucati pe rind si se lasa in tava sa creasca aprox. 45 min (sau pina mingile si-au dublat volumul, dupa care, cu muchia unei rigle sau a unui cutit se cresteaza rolurile la suprafata, pe diagonala si se mai lasa inca 15 minute sa mai creasca.

7. Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C (375-400 f), se topeste untul ramas si se ung rolurile cu acesta, se introduce tava in cuptor si se coc in mijlocul cuptorului pina acestea capata o culoare galben-aurie (aprox. 25 min).

8. Se scot si se lasa in tava sa se racoreasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
2
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
3
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
4
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
5
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Parteneri
Salata de icre cu paine
Bucataras.RO

Salata de icre cu paine

M-am inspirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/salata-de-icre-cu-ceapa-92002.html

Salata de icre cu paine
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola