Salam de biscuiţi reţetă. Un desert simplu si cunoscut de toata lumea, dar care noua ne place tare mult...a disparut rapid din farfurie:)
Fructele goji se pun la inmuiat in apa calduta cu esenta de portocale. Biscuitii se zdrobesc,eu am folosit robotul de bucatarie, dar sa va ramana si bucati mai mari de biscuiti. Intr-o craticioara se pune laptele, ouale, zaharul si ciocolata rupta bucati. se pune pe foc, se amesteca cu un tel si se lasa pe foc pana se topeste ciocolata si zaharul.Se da deoparte, se adauga untul si se amesteca pana la topirea acestuia. Rahatul se taie cubulete. Se amesteca toate ingredientele: biscuitii cu fructele goji scurse de apa, rahatul si amestecul caldut cu ingredientele lichide. Pe o folie alimentara se pune o parte din fulgii de migdale, apoi o parte din compozitie, se niveleaza si se intinde compozitia cu dosul unei linguri, apoi se strange folia si se da forma de salam. Se strange la acpete si se da la frigider. Mie mi-au iesit doua bucati de salam, unul putin mai mare ca si celalalt. Se lasa la frigider 3-4 ore sau peste noapte, se taie felii si se serveste. Sa va fie de bine!! daca compozitia este prea uscata si nu se leaga se mai adauga cate putin lapte
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii