Salam de biscuiţi reţetă. Un desert simplu si cunoscut de toata lumea, dar care noua ne place tare mult...a disparut rapid din farfurie:)
Fructele goji se pun la inmuiat in apa calduta cu esenta de portocale. Biscuitii se zdrobesc,eu am folosit robotul de bucatarie, dar sa va ramana si bucati mai mari de biscuiti. Intr-o craticioara se pune laptele, ouale, zaharul si ciocolata rupta bucati. se pune pe foc, se amesteca cu un tel si se lasa pe foc pana se topeste ciocolata si zaharul.Se da deoparte, se adauga untul si se amesteca pana la topirea acestuia. Rahatul se taie cubulete. Se amesteca toate ingredientele: biscuitii cu fructele goji scurse de apa, rahatul si amestecul caldut cu ingredientele lichide. Pe o folie alimentara se pune o parte din fulgii de migdale, apoi o parte din compozitie, se niveleaza si se intinde compozitia cu dosul unei linguri, apoi se strange folia si se da forma de salam. Se strange la acpete si se da la frigider. Mie mi-au iesit doua bucati de salam, unul putin mai mare ca si celalalt. Se lasa la frigider 3-4 ore sau peste noapte, se taie felii si se serveste. Sa va fie de bine!! daca compozitia este prea uscata si nu se leaga se mai adauga cate putin lapte
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii