Salam de biscuiţi reţetă. Pentru salam de biscuiti cu nuca sau stafide zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca taiata bucati sau stafidele.
1. Pentru salam de biscuiti cu nuca sau stafide zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca taiata bucati sau stafidele.
2. Intr-o craticioara puneti 60 ml de lapte si zaharul si fierbeti pana s eface un sirop legat (cca 1 min dupa ce face spuma siropul)
3. Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
4. Adaugati cacaua si cafeaua daca folositi dizolvata in 60 ml de lapte.Adaugati si esenta de rom.Lasati sa dea un clocot.
5. Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca incepe sa se lege un pic biscuitii si se inmoaie putin. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
6. Pe o folie de plastic presati putina cacao si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma unui rulou si impingeti din ambele capete sa iasa aerul afara din salam.Legati strans la ambele capete si dati la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati la fel cu restul de compozitie.
7. Taiati felii si serviti.
Salamul de biscuiti cu nuca sau stafide se serveste rece ca si desert
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaPecorino face parte din branzeturile Italiei produse din lapte de oaie. Este un inlocuitor de succes al parmezanului si de...
Pizza cu legume si branza pecorinoPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii