Salam de biscuiţi reţetă cu nuca sau stafide

Salam de biscuiţi reţetă. Pentru salam de biscuiti cu nuca sau stafide zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca taiata bucati sau stafidele.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salam de biscuiţi reţetă cu nuca sau stafide

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 250 g biscuiti simpli
  • 250 g zahar
  • 100 g unt
  • 50 g cacao
  • 75 g nuca prajita sau stafide inmuitate in apa calduta
  • 120 ml lapte
  • Esenta de rom

Mod de preparare

1. Pentru salam de biscuiti cu nuca sau stafide zdrobiti biscuitii cu mana pana obtineti bucatele mici. Amestecati cu nuca taiata bucati sau stafidele.
2. Intr-o craticioara puneti 60 ml de lapte si zaharul si fierbeti pana s eface un sirop legat (cca 1 min dupa ce face spuma siropul)
3. Adaugati untul si amestecati pana se topeste.
4. Adaugati cacaua si cafeaua daca folositi dizolvata in 60 ml de lapte.Adaugati si esenta de rom.Lasati sa dea un clocot.
5. Turnati treptat siropul peste biscuiti, amestecand din cand in cand pana vedeti ca incepe sa se lege un pic biscuitii si se inmoaie putin. S-ar putea sa nu aveti nevoie de tot siropul.
6. Pe o folie de plastic presati putina cacao si puneti jumatate din compozitie. Rulati strans sub forma unui rulou si impingeti din ambele capete sa iasa aerul afara din salam.Legati strans la ambele capete si dati la frigider cateva ore sau peste noapte. Repetati la fel cu restul de compozitie.
7. Taiati felii si serviti.


Salamul de biscuiti cu nuca sau stafide se serveste rece ca si desert

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de perisoare din carne de pui
1
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Supa crema de dovleac
2
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Tarta cu piersici
3
Tarte

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci
4
Supe de legume

Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci

Supa crema de conopida, mazare si cartofi dulci
Humus reţetă cu morcov si ceapa verde
5
Aperitive cu legume

Humus reţetă cu morcov si ceapa verde

Humus reţetă

Humus reţetă cu morcov si ceapa verde
Parteneri
Ciorba de pui a la grec
Bucataras.RO

Ciorba de pui a la grec

E delicioasă, cred ca am sa mai fac curând, mai ales că ne place acrisoara.

Ciorba de pui a la grec
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia