Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă, Salam de biscuiti este o reteta pe care o puteti face impreuna cu copii dumneavoastra. Pentru a face reteta de salam de biscuiti aveti nevoie de biscuiti, cacao, lapte si arome.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Salam de biscuiţi reţetă

Ingrediente

  • Salam de biscuiţi reţetă
  • 1 kg biscuiti
  • 500 ml lapte
  • 200 g margarina
  • 200 g zahar tos
  • 200 g rahat
  • 100 g stafide
  • 200 g nuca de cocos
  • 100 g cacao
  • esenta rom
  • 1-2 plicuri zahar vanilat;

Mod de preparare

Biscuitii se rup bucati mai mici, 200 g se pun deoparte,restul se dau prin masina de tocat. Din biscuitii tocati la masina, se opresc cam 200 g,pentru tapetat sulurile de biscuiti. Cat dam la masina de tocat biscuitii,punem la fiert laptele impreuna cu margarina, zaharul, rahatul taiat cubulete mari sau felii, zaharul vanilat. Se amesteca si se tine pana se topeste zaharul.  Toata compozitia asta se raceste putin, cat rezista la incercat degetul si se toarna peste biscuitii dati prin masina de tocat.
Se toarna cate putin sau se ia cu polonicul, pana se inglobeaza in biscuiti.
Aluatul format trebuie sa fie potrivit, ca sa se poata intinde.  Aluatul se imparte in 2 parti.  Intr-o parte din aluat punem cacao si esenta de rom, iar in cealalta deschisa la culoare punem nuca de cocos.
Daca dorim sa tapetam salamul de biscuiti cu nuca de cocos, suplimentam la ingrediente cu inca 100 g nuca de cocos.
Biscuitii care la inceput i-am rupt bucati se pun, 1/2 in aluatul cu cacao si 1/2 in aluatul deschis la culoare.
Pe o tava se imprastie biscuitii macinati,opriti mai inainte,iar cu mana se ia din aluatul cu cacao si se intinde ca o foaie de placinta.La mijlocul compozitiei cu cacao se pune o fasie de aluat deschis,apoi compozitia cu cacao se aduce peste compozitia deshisa la culoare.  Se strange bine sulul de salam format si se rostogoleste, dute-vino, prin biscuitii macinati. 



Se da forma rotunda sau patrata si se lasa la racit, cam 30 min.  Apoi se taie salamul de biscuiti felii groase si se aranjeaza pe un platou pudrate cu zahar pudra.  La fel procedam si daca dorim sa dam sulurile de biscuiti prin nuca de cocos.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide