Untul cu zaharul si scortisoara se bat pana devine spumos, apoi pui un galbenus si un ou. Se adauga nucile macinate si faina. Totul se framanta ca un
Untul cu zaharul si scortisoara se bat pana devine spumos, apoi pui un galbenus si un ou. Se adauga nucile macinate si faina. Totul se framanta ca un aluat, se formeaza aluatul in forma unei bile, se invarte in folie transparenta si se pune cel putin o ora la frigider.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade(foc potrivit), se formeaza din aluat bile mici si se pun intr-o tava acoperita cu hartie de pergament. Se dau ca 20 de minute la cuptor, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.
Cuvertura alba se rade mai marisor si se pune pe o baie de aburi pana se topeste. Bilele de nuci se dau cu glazura numai deasupra, se presara scortisoara, se lipesc jumatatile de nuci si se lasa sa se raceasca de tot.
Sunt foarte bune daca se lasa cam o zi doua intr-o doza de biscuiti.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii