Sarut cu nuci

Untul cu zaharul si scortisoara se bat pana devine spumos, apoi pui un galbenus si un ou. Se adauga nucile macinate si faina. Totul se framanta ca un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. 40-50 bucati: 175 gr. unt
  • 100 gr. zahar
  • o lingurita scortisoara macinata
  • un galbenus
  • un ou
  • 100 gr. nuci macinate
  • 250 gr. faina
  • 200 cuvertura alba( glazura)
  • 40-50 jumatati de nuci

Mod de preparare

Untul cu zaharul si scortisoara se bat pana devine spumos, apoi pui un galbenus si un ou. Se adauga nucile macinate si faina. Totul se framanta ca un aluat, se formeaza aluatul in forma unei bile, se invarte in folie transparenta si se pune cel putin o ora la frigider.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade(foc potrivit), se formeaza din aluat bile mici si se pun intr-o tava acoperita cu hartie de pergament. Se dau ca 20 de minute la cuptor, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.

Cuvertura alba se rade mai marisor si se pune pe o baie de aburi pana se topeste. Bilele de nuci se dau cu glazura numai deasupra, se presara scortisoara, se lipesc jumatatile de nuci si se lasa sa se raceasca de tot.
Sunt foarte bune daca se lasa cam o zi doua intr-o doza de biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc