Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma. Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de la
Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma.
Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de lamaie, mixand bine.
Apoi se adauga faina si se amesteca totul pana la obtinerea unui aluat de consistenta destul de moale.
Aluatul se pune intr-un bol si se da la frigider pentru jumatate de ora:Dupa trecerea acestui timp, se aprinde cuptorul, fixandu-l la 180 de grade Celsius.
Pe planul de lucru presarat cu faina, se intinde aluatul in grosime de aproximativ 3 milimetri, decupandu-se cu o forma pentru prajituri - stea.
Stelutele se transfera cu ajutorul unui cutit (sunt fragile) pe tava acoperita cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul deja incins, pentru aproximativ 10 minute - trebuie sa ramana albe.
Cat sunt fierbinti, sunt inca moi, dar pe masura ce se racesc vor capata o consitenta de biscuite fraged si crocant.
Pentru a-i finisa, am topit pur si simplu ciocolata alba rupta in bucati, impreuna cu 3 linguri de apa. Am distribuit glazura cu o lingurita deasupra biscuitilor si am presarat perlutele de zahar.
Pofta buna!
Reteta Stelute albe a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete de biscuti gasiti aici:
Biscuiti marmorati,
Biscuiti Cangur,
Biscuiti bicolori
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii