Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma. Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de la
Untura, zaharul si zaharul vanilat se bat spuma.
Se adauga mai intai albusul, iar dupa completa omogenizare a acestuia, se adauga zeama si coaja de lamaie, mixand bine.
Apoi se adauga faina si se amesteca totul pana la obtinerea unui aluat de consistenta destul de moale.
Aluatul se pune intr-un bol si se da la frigider pentru jumatate de ora:Dupa trecerea acestui timp, se aprinde cuptorul, fixandu-l la 180 de grade Celsius.
Pe planul de lucru presarat cu faina, se intinde aluatul in grosime de aproximativ 3 milimetri, decupandu-se cu o forma pentru prajituri - stea.
Stelutele se transfera cu ajutorul unui cutit (sunt fragile) pe tava acoperita cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul deja incins, pentru aproximativ 10 minute - trebuie sa ramana albe.
Cat sunt fierbinti, sunt inca moi, dar pe masura ce se racesc vor capata o consitenta de biscuite fraged si crocant.
Pentru a-i finisa, am topit pur si simplu ciocolata alba rupta in bucati, impreuna cu 3 linguri de apa. Am distribuit glazura cu o lingurita deasupra biscuitilor si am presarat perlutele de zahar.
Pofta buna!
Reteta Stelute albe a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete de biscuti gasiti aici:
Biscuiti marmorati,
Biscuiti Cangur,
Biscuiti bicolori

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii