Stelute cu fructe

Se trece faina prin sita impreuna cu praful de copt, se adauga smantana, zaharul, untul si laptele. Cojile de portocale si lamaie, ciresele se taie m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 30-40 bucati: 250 gr faina
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 100 gr. smantana degresata
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt lichid
  • 5-6 linguri de lapte
  • 50 gr coaja de lamaie macinata
  • 50 gr. coaja de portocale macinata
  • 50 gr. cirese
  • 50 gr migdale macinate
  • 2-3 linguri zahar praf
  • fructe de jeleu pt. ornat

Mod de preparare

Se trece faina prin sita impreuna cu praful de copt, se adauga smantana, zaharul, untul si laptele.

Cojile de portocale si lamaie, ciresele se taie mici de tot si se amesteca cu migdalele macinate. Totul se framanta ca un aluat.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade( foc potrivit), se pune intr-o tava hartie de pergament.

Aluatul se intinde ca o foaie de 1 cm de inalta pe o suprafata data cu faina si se fac forme de stelute. Se pun formele in tava si se dau la cuptor pt. 15 minute. Se scot afara, se lasa sa se raceasca de tot, apoi se dau cu zahar praf si se orneaza cu fructele din jeleu. Pana la servire, se recomanda sa se pastreze int-o doza pentru biscuiti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci