Tarta cu rubarba

Se pun ingredientele pe foc, se toarna apa peste fructe, se acopera tava cu folie si se da 35-40 min la cuptor. Se lasa la racit. Sosul din tava se st

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta cu rubarba

Ingrediente

  • 500 g de rubarba
  • 240g zahar
  • 80 ml apa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri apa calda
  • 1200g rubarba taiata fasii
  • Blat:480g de firimituri de graham sau biscuiti petit-beure
  • 60g zahar
  • 80g unt topit
  • 1 lingura cacao
  • Crema: 60g crema de branza
  • 60g branza mascarpone
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura coaja lamaie
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

Se pun ingredientele pe foc, se toarna apa peste fructe, se acopera tava cu folie si se da 35-40 min la cuptor.

Se lasa la racit.

Sosul din tava se strecoara, se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga 1 lingura de amidon sau jeleu rosu dizolvat in 2 linguri de apa rece.

Blatul:

Se amesteca ingredientele si se face un blat care se intinde si se preseaza cu mana in tava de tarta.

Crema:

Se amesteca ingredientele si se adauga 300 ml frisca.Se amesteca bine pana cand crema se ingroasa.

Crema se toarna peste blat si se da la rece 2 ore.

Se pune rubarba peste crema, apoi se toarna jeleul facut din sosul lasat de rubarba in cuptor, o lingura rasa de zahar si plicul de jeleu


Reteta Tarta cu rubarba a fost propusa de diamond

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert prajitura cu capsuni

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Cand vine primavara trebuie sa incerci macar o data acest preparat de sezon plin de vitamine: mancarea de urzici cu mamaliga,...

Mancare de urzici cu mamaliga
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Cele mai apreciate rețete
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster
1
Supe si ciorbe de post

Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster

Morcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...

Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul Oster
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de Curmale
2
Smoothie & Milkshake

Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de Curmale

De multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....

Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de Curmale
Risoto cu mancare de rinichi
3
Mancaruri cu orez

Risoto cu mancare de rinichi

Penbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...

Risoto cu mancare de rinichi
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara