1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime. 2. Branza cu mucegai se sfarama si se amesteca bine cu mascarpon
1. Se spala perele, se scot semintele, iar apoi se taie in felii subtiri, pe lungime.
2. Branza cu mucegai se sfarama si se amesteca bine cu mascarponele, pana cand capata consistenta unei paste.
3. Se adauga sare si piper dupa gust, iar apoi se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
4. Aluatul se desface si se intinde cu sucitoarea pe o suprafata presarata cu faina, sub forma de patrat, pana cand atinge o grosime de 2-3 cm.
5. Se taie in 3, si pe orizontala si pe vertiala, in asa fel incat sa obtineti 9 patrate.
6. Se cresteaza usor, fara sa taiati aluatul, ca sa obtineti o margine lata de aprovimativ 1 cm.
7. Patratul din mijlocul tartelor se unge cu pasta de branza, peste care se pun felii de para.
8. Marginile se ung cu ou batut.
9. Tartele se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 15-20 minute, pana se infoaie si devin aurii.
10. Dupa ce se scot din cuptor, se presara cu fulgi de migdale si cu miere.
* tartele se pot umplea fie cu branza - vor fi un fel de pateuri desfacute- fie cu fructe
Se mananca calde, proaspat scoase din cuptor

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii