1. Se tapeaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara. 2. Se lasa sa se decongeleze aluatul de foi. 3. Se incalzeste cuptorul la 190 °C 4. Pe plan
1. Se tapeaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara.
2. Se lasa sa se decongeleze aluatul de foi.
3. Se incalzeste cuptorul la 190 °C
4. Pe planseta tapetata cu faina se asaza foile de aluat, usor suprapuse; se intinde din ele o singura foaie dreptunghiulara, de marimea tavii pregatite.
5. Se bate galbenusul cu lapte si se unge aluatul; se inteapa in mai multe locuri cu furculita.
6. Se coace la cuptor cca 15 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
7.Se curata capsunile, eventual se taie jumatati. Se prajesc fulgii de migdale intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, amestecand din cand in cand.
8.Frisca se bate cu zahar pudra, zahar vanilat si praf intaritor; se asaza pe blat si se niveleaza.
9. Se repartizeaza deasupra pe capsuni si se presara fulgi de migdale.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii