Turtite dulci de branza

Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie si faina. Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de pai

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Turtite dulci de branza

Ingrediente

  • 400g branza dulce de vaca
  • 50g zahar
  • 1 ou mic
  • 6~8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri suc de lamaie
  • stafide pt. ornat
  • putin ulei

Mod de preparare

Branza se freaca cu zaharul; se adauga oul batut, praful de copt stins cu sucul de lamaie si faina. Trebuie sa iasa o compozitie aproape ca cea de paine, dar putin lipicioasa. Deci cantitatea de faina o sa varieze in functie de branza: daca aceasta este mai uscata vor fi de ajuns 6 linguri, dar daca branza va fi mai moale atunci vor fi necesare mai mult de 6 (mie mi-au intrat aproape 10 linguri).

Se ia aprox. o lingura plina de compozitie si se da prin putina faina, apoi se fac turtite, cam cat chiftelele, care se pun in tigaia infierbantata si unsa cu putin ulei. Deasupra turtitelor se pun cateva stafide.

Se rumenesc la foc mic-potrivit pe ambele parti.
Se pot servi atat calde cat si reci, se pot pudra si cu zahar.

Pofta buna!

Reteta Turtite dulci de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete cu branza dulce gasiti aici:

Prajitura cu branza dulce de vaca,

Tarta cu brinza dulce si capsuni,

Clatite cu branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc