Prajitura de post cu nuca de cocos si stafide

Aceasta reteta de prajitura de post cu nuca de cocos si stafide este delicioasa, dar si sanatoasa. Citeste pasii retetei si bucura-te de ea!

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de post cu nuca de cocos si stafide

Ingrediente

  • 200 grame nuca de cocos
  • 300 grame zahar
  • 200 grame stafide albe
  • 2 linguri cacao
  • un pliculet de amoniac
  • coaja de lamaie si portocale
  • 400 grame faina
  • 400 ml vin alb
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide negre sau coacaze uscate de la plafar pt decor

Mod de preparare

Se face un aluat din fulgii de cocos, zahar, faina, vanilie, coaja de portocale si lamaie, stafide si vin, in care s-a stins amoniacul. Se da deoparte circa 2/5 din acest aluat si restul se amesteca cu doua linguri de cacao.
Se aseaza intr-o tava mai mica decat cea clasica de cuptor de aragaz alternand fara o regula cele doua aluaturi. Se niveleaza, se arunca o mana de coacaze sau stafide negre pe deasupra (acestea se preseaza sa se aseze in aluat) si se da la copt in cuptorul incalzit. Se coace circa 50 minute la foc potrivit. Se cauta cu paiul ca orice prajitura. Se taie cand e rece complet.


Prajitura de post cu nuca de cocos si stafide se serveste la temperatura camerei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci