Alba ca Zapada cu crema de unt si lamaie

Pentru prajitura Alba ca Zapada cu crema de unt si lamaie pregatiti un aluat din ingredientele respective folosind atata faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 9 linguri de zahar
  • 9 linguri de ulei
  • 3 oua
  • o lingurita de amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 3 linguri de apa si faina.
  • Pentru crema:
  • 700 ml de lapte
  • 4 linguri de faina
  • 2 pachete de unt
  • 1/2 kg de zahar
  • coaja de lamaie.

Mod de preparare

Pentru prajitura Alba ca Zapada cu crema de unt si lamaie pregatiti un aluat din ingredientele respective folosind atata faina cat sa obtinem un aluat potrivit de tare. Impartiti aluatul in patru parti egale, intindeti foi si coaceti-le pe dosul unei tavi tapetate cu faina.

Crema: combinati 350 ml. de lapte dulce fiert si bine racit cu 4 linguri de faina. Restul de 35 0ml de lapte fierbeti-l, si cand fierbe(clocoteste) turnati-l peste amestecul de faina mestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand acesta se raceste. Separat frecati 2 pachete unt cu 1/2 kg de zahar pudra si coaja de la o lamaie pana obtineti o crema. Treptat incorporati si crema de lapte, adaugand cate o lingura. Ungeti foile cu crema si asezati-le una peste alta. Marginile foilor se faramiteaza cu sucitorul si se cerne deasupra pe prajitura.


Prajitura Alba ca Zapada se taie dupa 2-3 zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc