Pentru aluat de placinta cu mere, nuci sau brânza de vaca se face un aluat din faina, smantana, ou, zahar pudra si se intinde cu sucitorul de marimea unui deget.
Pentru aluat de placinta cu mere, nuci sau brânza de vaca se face un aluat din 1 pahar mare (de apa) cu faina, 1 pahar mic (de vin ) cu smantana, 1 ou intreg, 1 lingurita zahar pudra si se intinde cu sucitorul de marimea unui deget.
1 pahar mare de faina, un pahar mic cu untura, margarina sau unt( poate fi l00gr. unt sau un jumatate pachet de margarina). se framanta bine impreuna, apoi se intinde primul aluat, iar pe el cu un cutit se intinde al doilea aluat.
Apoi din tot aluatul de placinta se formeaza un sul si se da forma unei armonici. Se taie in doua si se taie cu sucitorul, se pune in tava. Peste el se pune pesmet sau gris, pe urma se pun merele, branza sau nuca. A doua foaie se pune deasupra si se inteapa cu furculita pentru a nu face basici. Merele nu trebuie prajite, se pun curatate si date prin razatoare, insa crude si se poate pune si scortisoara. Dupa ce s-a copt se iasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra. Placinta cu mere se taie in tava.
Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta
Dovlecei si vinete paneIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Comentarii