Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce
Apa si zaharul se fierb impreuna pana ajung la 118 C (stadiul "petit boulé”– siropul formeaza o bula moale si plata, in timp ce este presata usor intre doua degete umezite).
Se pun alunele – deja curatate, vezi procedeul de mai sus.
Se ia craticioara de pe foc si se amesteca cu o paleta pana se cristalizeaza putin (pe alune va apara ca o pudra alba).
Se readuce pe foc mic, amestecand usor pana ce zaharul s-a caramelizat. Cand s-au infierbantat alunele se adauga untul, si se rastoarna totul pe o tavita, separand alunele una de cealalta.
Se opresc 24 alune pentru decor, restul se toaca marunt cu un cutit.
Reteta propusa de Daneza13
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii