Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa si usor de preparat. Te invit sa descoperi amandina insiropata cu cafea.
Amandina se prepara astfel: pentru prepararea blatului se bat spuma albusurile cu sarea si zaharul. Se adauga apa, cacaua, galbenusurile batute separat si 12 linguri de faina. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi se toarna compozitia in tava si se coace 15 minute. Separat, pentru crema, se freaca zaharul cu ouale si cacaua. Se fierbe amestecul pe baie de aburi, pana se incorporeaza. Se amesteca untul cu 7 linguri de zahar si se omogenizeaza crema racita. Se insiropeaza blatul cu ceasca de cafea, se taie in doua si se umple cu crema. Se toarna glazura pregatita in prealabil, din ciocolata topita, amestecata cu cafeaua fierbinte.
Amandina insiropata cu cafea se pastreaza la rece cateva ore dupa care se serveste.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii