Amandine insiropate cu ganache de ciocolata

Amandinele sunt un desert cunoscut si apreciat de toti iubitorii de ciocolata. Daca alegi sa insiropezi amandinele cu sirop cu lichior si sa le umpli cu crema ganache de ciocolata, ca in aceasta reteta culinara, succesul este garantat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Amandine insiropate cu ganache de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul amandinei:
  • 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita sare
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 240ml frisca lichida
  • 240g ciocolata amaruie
  • 25g unt
  • 2 linguri rom
  • Pentru sirop:
  • 8 linguri de zahar
  • 3 canute de apa
  • 1 esenta rom
  • Pentru glazura:
  • 200g ciocolata
  • 75ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului se bat spuma albusurile cu sarea si zaharul. Se adauga apa, cacaua, galbenusurile batute separat si 12 linguri de faina. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi se toarna compozitia intr-o tava de 28x20cm tapetata cu hartie de copt, si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il decupam in blaturi de amandina mai mici, cu o forma rotunda sau un pahar. Taiem fiecare cerc in doua.

Preparam crema ganache:

Punem frisca lichida impreuna cu romul si cu untul bucatele pe foc, la foc mic, amestecand constant, pana cand s-a topit untul si amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba! Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se racoreasca 10 minute, dupa care incepem sa mixam, la viteza medie, vreo 10 minute, pana cand devine pufoasa.

Pentru sirop:

Punem zaharul impreuna cu apa sa fiarba, la foc mic, pana cand zaharul s-a dizolvat si siropul incepe sa se ingroasa. Adaugam esenta de rom si acoperim cu un capac pana cand se raceste.

Pentru glazura:

Punem frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele la foc mic, pana cand ciocolata se topeste. Lasam putin sa se racoreasca, dupa care o putem folosi. Glazura se face doar in momentul in care amandinele sunt pregatite.

Asamblare amandine:

Din crema ganache pastram putina pentru a face trandafirii de ciocolata.

Inmuiem fiecare cerculet/baza in sirop, nu il lasam mult, doar putin pe fiecare parte. Il asezam apoi pe o tava, punem un strat generos de crema.

Cerculetele/capac le inmuiem in glazura de ciocolata (racorita) dupa care le asezam cu grija deasupra.

Cu posul facem cu crema ramasa trandafirasi de ciocolata.

Sursa foto: Rodiva - for the love of cakes.


Servim amandinele insiropate cu crema ganache de ciocolata impreuna cu cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Tort duo de ciocolată
Bucataras.RO

Tort duo de ciocolată

Un tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...

Tort duo de ciocolată
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise