Amandinele sunt un desert cunoscut si apreciat de toti iubitorii de ciocolata. Daca alegi sa insiropezi amandinele cu sirop cu lichior si sa le umpli cu crema ganache de ciocolata, ca in aceasta reteta culinara, succesul este garantat.
Pentru prepararea blatului se bat spuma albusurile cu sarea si zaharul. Se adauga apa, cacaua, galbenusurile batute separat si 12 linguri de faina. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi se toarna compozitia intr-o tava de 28x20cm tapetata cu hartie de copt, si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il decupam in blaturi de amandina mai mici, cu o forma rotunda sau un pahar. Taiem fiecare cerc in doua.
Preparam crema ganache:
Punem frisca lichida impreuna cu romul si cu untul bucatele pe foc, la foc mic, amestecand constant, pana cand s-a topit untul si amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba! Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se racoreasca 10 minute, dupa care incepem sa mixam, la viteza medie, vreo 10 minute, pana cand devine pufoasa.
Pentru sirop:
Punem zaharul impreuna cu apa sa fiarba, la foc mic, pana cand zaharul s-a dizolvat si siropul incepe sa se ingroasa. Adaugam esenta de rom si acoperim cu un capac pana cand se raceste.
Pentru glazura:
Punem frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele la foc mic, pana cand ciocolata se topeste. Lasam putin sa se racoreasca, dupa care o putem folosi. Glazura se face doar in momentul in care amandinele sunt pregatite.
Asamblare amandine:
Din crema ganache pastram putina pentru a face trandafirii de ciocolata.
Inmuiem fiecare cerculet/baza in sirop, nu il lasam mult, doar putin pe fiecare parte. Il asezam apoi pe o tava, punem un strat generos de crema.
Cerculetele/capac le inmuiem in glazura de ciocolata (racorita) dupa care le asezam cu grija deasupra.
Cu posul facem cu crema ramasa trandafirasi de ciocolata.
Sursa foto: Rodiva - for the love of cakes.
Servim amandinele insiropate cu crema ganache de ciocolata impreuna cu cei dragi.
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaPrajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...
Prajitura cu crema caramelPuii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surprizaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii