Amandine insiropate cu ganache de ciocolata

Amandinele sunt un desert cunoscut si apreciat de toti iubitorii de ciocolata. Daca alegi sa insiropezi amandinele cu sirop cu lichior si sa le umpli cu crema ganache de ciocolata, ca in aceasta reteta culinara, succesul este garantat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Amandine insiropate cu ganache de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blatul amandinei:
  • 7 oua
  • 5 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita sare
  • Pentru ganache de ciocolata:
  • 240ml frisca lichida
  • 240g ciocolata amaruie
  • 25g unt
  • 2 linguri rom
  • Pentru sirop:
  • 8 linguri de zahar
  • 3 canute de apa
  • 1 esenta rom
  • Pentru glazura:
  • 200g ciocolata
  • 75ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului se bat spuma albusurile cu sarea si zaharul. Se adauga apa, cacaua, galbenusurile batute separat si 12 linguri de faina. Se amesteca toate ingredientele cu mixerul, apoi se toarna compozitia intr-o tava de 28x20cm tapetata cu hartie de copt, si se coace pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il decupam in blaturi de amandina mai mici, cu o forma rotunda sau un pahar. Taiem fiecare cerc in doua.

Preparam crema ganache:

Punem frisca lichida impreuna cu romul si cu untul bucatele pe foc, la foc mic, amestecand constant, pana cand s-a topit untul si amestecul este fierbinte. Nu trebuie sa fiarba! Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Lasam crema sa se racoreasca 10 minute, dupa care incepem sa mixam, la viteza medie, vreo 10 minute, pana cand devine pufoasa.

Pentru sirop:

Punem zaharul impreuna cu apa sa fiarba, la foc mic, pana cand zaharul s-a dizolvat si siropul incepe sa se ingroasa. Adaugam esenta de rom si acoperim cu un capac pana cand se raceste.

Pentru glazura:

Punem frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele la foc mic, pana cand ciocolata se topeste. Lasam putin sa se racoreasca, dupa care o putem folosi. Glazura se face doar in momentul in care amandinele sunt pregatite.

Asamblare amandine:

Din crema ganache pastram putina pentru a face trandafirii de ciocolata.

Inmuiem fiecare cerculet/baza in sirop, nu il lasam mult, doar putin pe fiecare parte. Il asezam apoi pe o tava, punem un strat generos de crema.

Cerculetele/capac le inmuiem in glazura de ciocolata (racorita) dupa care le asezam cu grija deasupra.

Cu posul facem cu crema ramasa trandafirasi de ciocolata.

Sursa foto: Rodiva - for the love of cakes.


Servim amandinele insiropate cu crema ganache de ciocolata impreuna cu cei dragi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Este o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!

Ciorba de pui cu bulion de zarzare
Cele mai apreciate rețete
Bors de miel
1
Retete de Pasti

Bors de miel

Traditional in zona Dobrogei!

Bors de miel
Drob din miel
2
Retete de Pasti

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Prajitura cu crema caramel
4
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Pui surpriza
5
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Puii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...

Pui surpriza
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
ReteteCulinare.RO

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci