Placinta cu mere cu aluat crocant (crumble) se prepara incredibil de usor si este o prajitura minunata cu mere. Merele curatate si taiate cuburi se calesc 30de minute cu un sfert din zahar si scortisoara. Se amesteca din cand in cand. Apoi se pun intr-o forma de copt
Merele curatate si taiate cuburi se calesc 30 de minute cu 3 sferturi din zahar si scortisoara. Se amesteca din cand in cand. Apoi se pun intr-o forma de copt mai inalta si se lasa la racit.
Se amesteca cu degetele faina, restul de zahar si untul pana se omogenizeaza ramanand la un aspect sfaramicios. Se pune aluatul peste mere, fara a se apasa – se presara. Se coace la 150-200°C timp de 30-45 minute (la foc mare sau mediu) sau pana devine aurie si crocanta deasupra.
Placinta crocanta cu mere se serveste cu frisca (lichida sau batuta), cu inghetata de vanilie sau cu ambele.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii