Baclava

Incindem cuptorul la 175 C(350 f). Punem untul la topit si adaugam 2 linguri de unt topit in tava. amestecam nuca cu 2 linguri zahar si scoritisoara.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Baclava

Ingrediente

  • un pachet foi placinta( phyllo dough)
  • 600 gr nuca macinata
  • 315 gr unt
  • 3 gr scortisoara(si mai multa daca vreti)
  • 330 ml apa
  • 280 gr zahar
  • un plic vanilie
  • 165 ml miere
  • citeva linguri apa de trandafiri

Mod de preparare

Incindem cuptorul la 175 C(350 f).

Punem untul la topit si adaugam 2 linguri de unt topit in tava. amestecam nuca cu 2 linguri zahar si scoritisoara.

Luam 2 foi si le asezam cu grija in tava pentru ca stiti ca se pot rupe foarte repede,le ungem cu unt si apoi urmam acelasi procedeu pina epuizam jumatate de pachet.

Dupa ce am terminat de asezat jumatate din foi punem umplutura de nuca si nivelam sa fie egala.a

Apoi incepem acelasi procedeu ca si la inceput,cite 2 foi si le ungem bine cu unt.

Cind am terminat cu un cutit foarte ascutit o taiem in romburi sau patrate cum doriti,si turnam untul ramas peste ea.

O punem in cuptorul incins pentru 40-50 de minute pina se rumeneste.

Intre timp facem un sirop din apa,zahar miere,si apa de trandafir,si -l fierbem pentru 20 de minute pina se ingroasa.

Scoatem baclavaua de la cuptor si imediat punem sosul peste ea.

Se serveste dupa ce s-a racit.

Reteta Baclava a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuca gasiti aici:

Melcisori cu nuca (de post),

Chec cu cacao si nuca,

Cozonac fara drojdie cu crema de nuca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia