Incindem cuptorul la 175 C(350 f). Punem untul la topit si adaugam 2 linguri de unt topit in tava. amestecam nuca cu 2 linguri zahar si scoritisoara.
Incindem cuptorul la 175 C(350 f).
Punem untul la topit si adaugam 2 linguri de unt topit in tava. amestecam nuca cu 2 linguri zahar si scoritisoara.
Luam 2 foi si le asezam cu grija in tava pentru ca stiti ca se pot rupe foarte repede,le ungem cu unt si apoi urmam acelasi procedeu pina epuizam jumatate de pachet.
Dupa ce am terminat de asezat jumatate din foi punem umplutura de nuca si nivelam sa fie egala.a
Apoi incepem acelasi procedeu ca si la inceput,cite 2 foi si le ungem bine cu unt.
Cind am terminat cu un cutit foarte ascutit o taiem in romburi sau patrate cum doriti,si turnam untul ramas peste ea.
O punem in cuptorul incins pentru 40-50 de minute pina se rumeneste.
Intre timp facem un sirop din apa,zahar miere,si apa de trandafir,si -l fierbem pentru 20 de minute pina se ingroasa.
Scoatem baclavaua de la cuptor si imediat punem sosul peste ea.
Se serveste dupa ce s-a racit.
Reteta Baclava a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro
Alte retete cu nuca gasiti aici:
Melcisori cu nuca (de post),
Chec cu cacao si nuca,
Cozonac fara drojdie cu crema de nuca
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii