Baclava buna

Pentru baclavaua buna se framanta un aluat si se da la rece timp de o ora, apoi se face o turta cam de 2-3 muchii de cutit de groasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina - cat cuprinde
  • 500 g zahar
  • 500 g unt
  • 8 galbenusuri fierte si date prin sita
  • 2 oua intregi
  • coaja de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Pentru baclavaua buna se framanta un aluat si se da la rece timp de o ora, apoi se face o turta cam de 2-3 muchii de cutit de groasa, dupa care se taie in felurite forme care se ung cu ou si se presara cu zahar amestecat cu nuca macinata. Se coc in tava tapetata cu faina, la foc mic, timp de 15 minute.


Baclavaua buna se poate servi cu ceai.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci