Baclava greceasca

Baclavaua greceasca este delicioasa. Pentru a prepara aceasta baclava aveti nevoie de foi de placinta, unt, zahar, scortisoara, nuci macinate, suc de lamaie si miere.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Baclava greceasca

Ingrediente

  • 1 punga foi de placinta
  • 1 pachet unt
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 cani nuci macinate
  • 1/2 cana apa
  • 1/4 cana suc de lamaie
  • proaspat stors
  • 1/4 cana miere de albine

Mod de preparare

Baclavaua greceasca este delicioasa. Pentru a prepara aceasta baclava mai intai da drumul la cuptor.
Scoate foile de placinta, punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie.
Unge tava cu unt si adauga prima foaie. Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi.
Amesteca 1/4 cana de zahar cu nucile si presara pe toata suprafata foii de placinta.
Asambleaza restul foilor, neuitand a unge foile cu unt.
Inainte de a da tava la cuptor, taie in forma de romburi. Nu se taie numai pe deasupra ci pana jos, altfel e mai greu dupa ce e scoasa baclavaua de la cuptor.
Da la cuptor cam o ora pana e facuta si crocanta.
Amesteca 1/2 cana zahar cu apa, lamaia si mierea si fa un sirop.
Toarna fierbinte peste baclavaua din tava, dar nu imediat dupa ce scoti de la cuptor,cam dupa 10 minute, altfel se evapora tot siropul.
Se poate lasa peste noapte in camara, ca se se imbibe siropul, dar noi nu avem atata rabdare.


Baclavaua greceasca se serveste dupa ce s-a imbibat siropul.

Sursa acestei retete este blogul culinar mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc