Bavareza cu capsuni

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Separat se dizo

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Bavareza cu capsuni

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 175 gr zahar
  • 20 gr gelatina alimentara ( 4 pliculete )
  • 250ml frisca
  • 1 kg capsuni;

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Separat se dizolva gelatina in apa rece si apoi se adauga in amestecul de oua atunci cand acestea este fierbinte. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza 700 gr de capsuni. Se amesteca cu galbenusurile, apoi se adauga frisca si se amesteca incet. Se pune jumatate de compozitie in forma apoi se pun capsunile intregi cu varful in jos , se pune restul de crema, pe margini se infig lamele de capsuni tot cu varful in jos. Se da la rece cateva ore bune de preferat de pe o zi pe alta. Se rastoarna pe un platou si se decoreaza, in cazul meu cu capsuni si ciocolata. Eu am pus mai putine capsuni (in crema le-am pus taiate in 2 ca nu-mi ajungeau) deoarece au fost dezastruos de urate din 2 kg abia am ales 1 kg.


Se serveste taiata felii dupa ce a stat la rece.
Reteta Bavareza cu capsuni propusa de amalia aa. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori