Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluat
Untul, zaharul, zaharul vanilat si ouale se bat spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului pana se face un aluat moale. Aluatul se intinde intr-o tava unsa (pe hartie de copt). Alunele, zaharul si laptele se amesteca si se pun peste aluat. Acesta se coace 20-30 minute la 200 grade Celsius (foc mare). Se lasa sa se raceasca si se taie in fasii de 15 cm latime. Acestea se taie apoi in doua pe orizontala (2 foi). Untul se bate spuma. Se prepara budinca si se lasa pana e rece, apoi se incorporeaza incetul cu incetul in untul batut. Prajitura se umple cu crema, se pune capacul si se taie in bucati. Se poate servi cu frisca.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii