Bile cu rom

Reteta bile cu rom se poate prepara foarte repede. Ingredientele pentru reteta sunt: alune, cocos si ciocolata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100gr alune razuite
  • 120gr nuca de cocos(fulgi)
  • 100 gr unt sau margarina
  • 100 gr zahar pudra
  •  1 plic zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata razuita
  •  4-5 linguri rom.
  •  

Mod de preparare

Bilele cu rom se mai poate numi si bile Raffaello. Prajitura se prepara astfel: alunele razuite impreuna cu fulgii de nuca de cocos se coc usor apoi se racesc. Se freaca untul pana capata aspect spumos, apoi amestecand continuu se adauga zaharul, zaharul vanilat, ciocolata si romul. In continuare se adauga alunele razuite si fulgii de nuca de cocos si se amesteca pâna se obtine o masa uniforma. 
Din aceasta compozitie se formeaza mici bile care se tavalesc prin nuca de cocos, nuci razuite sau migdale razuite. Se aseaza bilele în mici forme de hârtie si se pun ia rece.


Alte prajituri recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc