Reteta este a mamei si toata lumea care i-a gustat si i-a facut si-a dorit sa o repete.
In robotul de bucatarie de baga fulgii de ovaz, faina, praful de copt, nucile, fructele uscate (se pot folosi stafide, merisoare, caise, curmale, etc-personal prefer merisoarele) si zaharul si se amesteca bine. Se transfera intr-un castron unde se adauga untul peste compozitia uscata si nucile, se amesteca foarte bine (de preferat cu mana). La sfarsit se adauga laptele rece si se modeleaza intr-o bila mare. Se da la frigider pt min imbracat in folie. (nu il tineti mai mult la frigider pentru ca se va intari si biscuitii vor fi greu de modelat). Mie imi place sa mai pun si fulgi de ciocolata sau bobite. Dupa timpul petrecut in frigider se fac bilute care se aplatizeaza in forma unui biscuite rotund, se pun pe foaia de copt si se dau la cuptor pt aprox 20 de min (cateodata doar 15 min depinde cat de incalzit e cuptorul) la 180 de grade.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatPentru a obține o carne de porc fragedă și delicioasă vă recomand să o fierbeți în bere. Cu siguranță...
Piept de porc fiert in bereDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii