Biscuiti cu portocale si ciocolata

Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la po

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 dkg ciocolata menaj
  • 25 dkg faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Putina sare
  • 12
  • 5 dkg margarina
  • 12
  • 5 dkg zahar pudra
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 ou
  • Pentru formare:
  • Faina
  • Pentru glazura:
  • 10 dkg zahar pudra
  • 1 lingura suc de portocale
  • 1 albus
  • 10 dkg ciocolata menaj

Mod de preparare

Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la portocala, ciocolata rasa si oul. Punem aluatul intr-o folie si il punem la rece jumatate de ora. Presaram faina pe o suprafata si intindem aluatul la ½ cm grosime si taiem forme de 5 cm si le pozitionam nu foarte apropiate, intr-o tava captusita cu hartie de copt, pentru ca se umfla putin. Coacem 15 minute in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C, asteptam sa se raceasca si le glazuram. Pentru glazura: amestecam zaharul pudra, sucul de portocale si albusul. Topim ciocolata. Biscuitii raciti ii inmuiem in glazura, atunci e buna cand acopera partea superioara a biscuitilor, ii punem inapoi pe hartia de copt. Dupa ce glazuram 3-4 bucati picuram putina ciocolata topita deasupra, pe care o modelam cu scobitori, trasam linii de 3-4 ori in directii diferite. Cand deja glazura se usca prea repede, trebuie sa lucram in parti. Cand jumatate din biscuiti sunt gata, schimbam ordinea: inmuiem in ciocolata, si picuram din glazura alba, modelam cu scobitori. Dupa ce s-au uscat, ii punem intr-o cutie inchisa etans pe hartia de copt in straturi si ii tinem la rece, rezista pana la 3-4 saptamani.
Alte retete prajituri recomandate

Torturi cu capsuni

Tarta de capsuni

Prajituri cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Pizza cu coronita de cabanosi
Bucataras.RO

Pizza cu coronita de cabanosi

Aluaturi de casa Asa de bine arata pizza asta a lui Merisor, ca a trebuit sa o fac si eu.

Pizza cu coronita de cabanosi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!