Biscuiti cu portocale si ciocolata

Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la po

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 dkg ciocolata menaj
  • 25 dkg faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Putina sare
  • 12
  • 5 dkg margarina
  • 12
  • 5 dkg zahar pudra
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 1 ou
  • Pentru formare:
  • Faina
  • Pentru glazura:
  • 10 dkg zahar pudra
  • 1 lingura suc de portocale
  • 1 albus
  • 10 dkg ciocolata menaj

Mod de preparare

Razuim fin ciocolata sau o macinam. Amestecam faina cu praful de copt si sarea, sfaramama margarina si framantam cu zaharul pudra, coaja rasa de la portocala, ciocolata rasa si oul. Punem aluatul intr-o folie si il punem la rece jumatate de ora. Presaram faina pe o suprafata si intindem aluatul la ½ cm grosime si taiem forme de 5 cm si le pozitionam nu foarte apropiate, intr-o tava captusita cu hartie de copt, pentru ca se umfla putin. Coacem 15 minute in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C, asteptam sa se raceasca si le glazuram. Pentru glazura: amestecam zaharul pudra, sucul de portocale si albusul. Topim ciocolata. Biscuitii raciti ii inmuiem in glazura, atunci e buna cand acopera partea superioara a biscuitilor, ii punem inapoi pe hartia de copt. Dupa ce glazuram 3-4 bucati picuram putina ciocolata topita deasupra, pe care o modelam cu scobitori, trasam linii de 3-4 ori in directii diferite. Cand deja glazura se usca prea repede, trebuie sa lucram in parti. Cand jumatate din biscuiti sunt gata, schimbam ordinea: inmuiem in ciocolata, si picuram din glazura alba, modelam cu scobitori. Dupa ce s-au uscat, ii punem intr-o cutie inchisa etans pe hartia de copt in straturi si ii tinem la rece, rezista pana la 3-4 saptamani.
Alte retete prajituri recomandate

Torturi cu capsuni

Tarta de capsuni

Prajituri cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa