Bomboane cu rom

Bomboane cu rom sau prajitura cu rom se face din ingrediente delicioase. Pentru reteta este nevoie de: biscuiti, zahar si nuci.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 ml rom
  •  2 linguri cacao
  • zahar tos
  •  1 pachet stafide
  • l/2kg biscuiti
  •  200gr zahar praf
  • 200gr unt
  •  100 gr nuci macinate

Mod de preparare

Bomboanele cu rom se prepara astfel: macinam fin biscuitii, apoi separat caramelizam 100 g zahar care, mai apoi se dizolva cu o jumatate cana apa fierbinte. O punem la racit si o amesteca, energic cu 200 g unt si 100 g zahar praf. Peste punem  romul, cacao si nucile rase si se amesteca cu biscuitii pisati. Se fac bomboane rotunde de aceeasi marime. Pe fiecare se lipesc 2-3 stafide inmuiate. Se tavalesc prin zahar tos si se pun pe o tava sa se usuce.


Alte prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc