Branzoaice delicioase

Daca vrei sa mananci dulciuri gustoase, alege branzoaicele dintre retetele de prajituri. Aceasta reteta este foarte delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 3 linguri margarina (sau ulei)
  • 1 pahar cu lapte
  • 50 gr. drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un pic de sare
  • Umplutura:
  • 250 gr. branza dulce de vaca
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Daca vrei sa mananci dulciuri gustoase, alege branzoaicele dintre retetele de prajituri. Aceasta reteta este foarte delicioasa. Se face o maia din lapte caldut, zahar si drojdie care se amesteca cu faina pana se obtine o compozitie de consistenta smantanei. Se presara faina si se pune la cald sa creasca. Se amesteca restul ingredientelor pentru aluat (fara margarina) cu maiaua, si se framanta pana se dezlipeste de pe vas, apoi se adauga margarina topita (sau uleiul), framantand in continuare, si se lasa iar la crescut (putin). Intre timp se prepara umplutura: se paseaza branza cu o furculita, se amesteca cu grisul, zaharul, coaja de lamaie, galbenusurile, si la urma se adauga albusurile batute spuma. Din aluatul crescut se intinde o foaie groasa cam de jumate de centimetru, si se taie in patrate. Se pune umplutura in mijlocul fiecarui patrat si se uneste la mijloc cele 4 colturi. Se aseaza fiecare branzoaica intr-o tava unsa cu ulei si se lasa la cald sa creasca. Se ung branzoaicele cu ou batut si se coc la foc mic.


Se servesc calde sau reci!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc