Reteta de biose bicolore sau muffins este deosebit de simpla.Pentru realizarea acestei retete de prajituri aveti nevoie de oua, faina, zahar, ciocolata si alte cateva ingrediente.
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mai bat albusurile pana ies ca o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, iaurtul si coaja de portocala, apoi se incorporeaza totul peste albusuri. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Compozitia formata se imparte in 2. 1/2 din compozitie se amesteca bine, cu cacao. Formele pentru briose se ung cu ulei. In doua pungulite se pun ambele compozitii : una alba si una cu cacao. Se pun simultan in fiecare forma de briosa. Se pun intr-o tava si se coc cam 10 min. Se topesc cele 2 feluri de ciocolata si cu ele sprituim deasupra brioselor, dupa ce s-au copt si s-au racit. Ciocolata cu lapte pe partea alba a briosei, iar ciocolata alba pe partea cu cacao.
Se servesc cu o ceasca de cafea ori ceai.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii