Retete dietetice
Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit. Am presat bine in fiecare forma de briosa cate o lingura cu varf din compozitia de biscuiti, ridicand putin marginile. Am introdus tava la frigider. Am mixat frisca, adaugand zaharul vanilat si 2 linguri de zahar pudra. Eu am avut frisca Pilos care nu este dulce. Am amestecat frisca batuta cu crema de branza. Am pus 5 g de gelatina la hidratar, apoi am pus gelatina putin pe foc. Am amestecat gelatina cu 2 linguri mari de iaurt (Cedra am avut in casa) si apoi cu frisca amestecata cu crema de branza. Am introdus vasul la frigider. Dupa 20 minute, am pus crema in formele de briose peste biscuiti. Am introdus din nou la frigider.
Am caramelizat 100 g zahar, am pus apoi 50 ml apa, lasand sa fiarba pana s-a topit caramelul intarit. Am adaugat nectarinele taiate bucatele si am mai lasat pe foc cateva minute. Dupa ce s-au racit, am asezat nectarinele peste crema de pe briose. Eu nu am pus, dar este necesara putina gelatina si in nectarinele caramelizate. Si cum eu ador murele, am pus pe cateva briose dulceata de mure. Se pot folosi fructe dupa preferinta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii